Oorspronkelijke opening 'Dune' was veel en veel te duur

Oorspronkelijke opening 'Dune' was veel en veel te duur

Denis Villeneuve had briljante plannen.

Dune-scenarist Eric Roth onthult dat hij oorspronkelijk een heel ander begin voor ogen had voor de film. Dat bleek te duur. Als men die opening had gemaakt, was er geen geld meer voor de rest van de visie van regisseur Denis Villeneuve.

De film Dune werd gelanceerd met uiterst goede recensies, een box office die beter was dan verwacht en een boel erkenning bij de prijzengala's. Geen wonder dus dat Warner Bros. snel een vervolg bestelde, dat nu al gemaakt wordt.

Alternatief begin van Dune
Eric Roth is de co-schrijver van Dune, iets wat hij samen met Jon Spaihts en regisseur Denis Villeneuve deed. Er was blijkbaar een alternatief begin, dat wel heel cool klinkt.

"De oorspronkelijke opening van de film ziet eruit als Genesis uit de Bijbel. Je zou de schepping van een planeet hebben gezien. We denken dat het de Aarde is, maar het is Dune, met vreemde dieren. We zien hoe het water verdwijnt en daaruit zandduinen ontstaan," aldus Roth.

"Het was echt geweldig. Ik denk dat Denis zei: 'Dit is buitengewoon, maar we kunnen de rest van de film dan niet betalen' en daar eindigde het", rondde de lachende schrijver zijn verhaal af.

Dune krijgt op 17 november 2023 een vervolg.

NieuwsFilm

meest populair