Zelfs opperschurk Galactus is bang voor dit Marvel Studios-personage

Zelfs opperschurk Galactus is bang voor dit Marvel Studios-personage

De Celestials.. daar spot je niet mee.

Galactus wordt in Marvel Comics vaak neergezet als de meest vreeswekkende kosmische entiteit van het universum. Hij hoeft niets te vrezen. Hoewel, toch wel! Er is 1 wezen waar Galactus bang voor is.

Galactus versloeg in de comics heel wat Celestials. Als hij leert over Tiamut the Dreaming Celestial, vraagt het echter al zijn wilskracht om niet op de vlucht te slaan naar de uithoeken van het universum.

Tiamut de Celestial
In 2021-film Eternals zien we de MCU-versie van de geboorte van Tiamut. Hij blijkt een Celestial te zijn die binnen de Aarde bestaat en zich voedt met de energie van alle levensvormen van onze planeet. Het idee is om op een zeker moment de heel planeet te verwoesten.

De Eternals laten dat echter niet gebeuren en gebruiken het Uni-Mind en zelfs de Dreaming Celestial zelf om hem te doden.

In 2006 verscheen de comic Eternals #6 van Neil Gaiman en John Romita Jr., waarin het mogelijke ontwaken van Tiamut voor problemen zorgt. De Eternals en leden van de Avengers doen hun best dit te voorkomen. Het universum stottert zelfs op het moment dat Tiamut zich erop voorbereidt om tot leven te komen.

Uatu the Watcher kon zelfs niet toekijken, en Galactus pauzeert omdat hij zich "herinnert wat het betekent om bang te zijn". Overwegende dat Galactus meerdere Celestials tegelijk kon verslaan, zegt dat iets over de vermogens van Tiamut.

Tiamut is zo eng, omdat hij samenwerkt met de Fulcrum, het equivalent van God van het Marvel-universum.

NieuwsFilm

meest populair