Bekijk de trailer van historisch epos 'Medieval' met o.a. Ben Foster en Michael Caine

Is dit de Tsjechische 'Braveheart'?

De nieuwe film Medieval, met onder meer rollen voor Ben Foster en Michael Caine, is een middeleeuws epos over een Tsjechische krijgsheer die talloze legers versloeg om een vrouw te beschermen. Bekijk hieronder de trailer.


Dit waargebeurde verhaal speelt zich af in de vijftiende eeuw en volgt de legendarische Jan Zizka van Trocnov (Foster), die samen met zijn bende huurmoordenaars betrokken raakt bij de strijd tegen een rivaliserende koning over de heerschap van de Tsjechische bevolking.

Politieke spelletjes
Jan wordt door Lord Boresh (Caine) ingehuurd om de verloofde van de machtige Lord Rosenberg (Til Schweiger) te ontvoeren, zodat laatstgenoemde niet de macht kan grijpen. Deze Lady Katherine (Sophie Lowe) wordt verscheurd door gevaarlijke politieke spelletjes, maar haar sterke geest en toewijding zorgt ervoor dat Jan verliefd op haar wordt.

Deze grootschalige Tsjechische productie werd geschreven en geregisseerd door Petr Jákl. De cast bestaat verder uit Matthew Goode, Roland Møller, William Moseley, Karel Roden en Werner Daehn.

Medieval draait vanaf 9 september in de Verenigde Staten. Over een Nederlandse release is niets bekend.

NieuwsFilm

meest populair