Deze ijzersterke Multiverse-film bereikt opvallende mijlpaal

Everything Everywhere All at Once op 100 miljoen wereldwijd.

Bram de Groot 1 augustus 2022 10:18 in Algemeen
De opvallende kleinere fantasyfilm Everything Everywhere All at Once draait al een flinke tijd in de wereldwijde bioscoopzalen en het was al bekend dat het de financieel hoogst scorende film is voor de kleinere filmstudio A24.

De zwarte komedie van Dan Kwan en Daniel Scheinert (Swiss Army Man) en producenten zijn Anthony en Joe Russo (Avengers: Infinity War) is volgens Variety nu langs de 100 miljoen dollar wereldwijd gegaan. Een nieuwe mijlpaal.

$100 miljoen voor A24
Met een budget van $18 miljoen en rollen voor onder meer Michelle Yeoh (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings), Stephanie Hsu, Ke Huy Quan en Jamie Lee Curtis was Everything Everywhere All at Once eerst in de States een zeer redelijk succes.

Tot op heden werd er een kleine 70 miljoen dollar aan de Noord-Amerikaanse bioscopen opgehaald. De rest komt vanuit de rest van de wereld. Ook in Nederland was de film een mooi succes. Er werd zo'n 1,1 miljoen dollar opgehaald.


In Everything Everywhere All at Once heeft Evelyn (Yeoh) heeft samen met haar man Waymond (Quan) een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Exact op het moment dat het allemaal te veel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien de held die iedereen al die tijd nodig had.

NieuwsFilm