David Fincher en Ben Affleck ruzie op 'Gone Girl'-set vanwege... een pet?

David Fincher en Ben Affleck ruzie op 'Gone Girl'-set vanwege... een pet?

Het schijnt dat de productie zelfs vier dagen werd stilgelegd.

Regisseur David Fincher en acteur Ben Affleck wisten samen hoge ogen te gooien in 2014 met de thriller Gone Girl. De film werd zeer sterk onthaald en beide mannen werden geprezen voor hun werk, maar toch was er een klein akkefietje tussen de bekendheden.

Voor een bepaalde scène had Fincher voor ogen dat Afflecks personage in de film, genaamd Nick Dunne, op een vliegveld zou rondlopen met een pet van de Yankees. Dit ging de acteur echter te ver, aangezien hij uit Boston komt en dus een trotse fan is van het baseballteam Red Sox. Een Yankees pet kon en wilde hij dan ook echt niet dragen.

Reactie
Affleck liet zich er al eerder over uit: "Ik ging naar David toe en zei: 'Ik hou van je en ik ben bereid alles voor je te doen. Maar de enige uitzondering is een Yankees pet te dragen. Dat kan ik gewoon niet. Als ik dat doe, dan heeft iedereen het erover en volgt me dat mijn hele leven lang. Dus nee, dat kan ik niet'. Ik kon het gewoon niet dragen".

Nu blijkt dat Fincher hier helemaal niet blij mee was en Afflecks reactie niet erg professioneel vond. Als gevolg hiervan was er een klein akkefietje tussen beide mannen en werd de productie zelfs vier dagen stilgelegd.

Tegenovergestelde
Het is niet de eerste keer dat een acteur zo reageert. Jack Nicholson had precies hetzelfde probleem met Martin Scorsese tijdens de opnames van The Departed. De legendarische filmmaker vroeg de acteur een Red Sox pet te dragen, maar aangezien Nicholson juist een Yankees fan is, ging ook hij niet akkoord.

Aangezien de film zich afspeelt in Boston, is het logisch dat Scorsese een Red Sox pet een goed idee vond, maar de regisseur vond het ook geen probleem als Nicholson liever een Yankees pet droeg. Dit is dan ook in de film te zien.

NieuwsFilm

meest populair