Ana De Armas krijgt steun uit onverwachte hoek na hevige 'Blonde'-kritiek

Ana De Armas krijgt steun uit onverwachte hoek na hevige 'Blonde'-kritiek

Een Colombiaans accent zou geen probleem moeten zijn.

Ana De Armas kruipt voor Blonde in de huid van de legendarische Marilyn Monroe. Recentelijk verscheen de eerste trailer, en hoewel de actrice als twee druppels water lijkt op het icoon, was er toch behoorlijk wat kritiek op het Colombiaanse accent van De Armas. Nu neemt de Monroe-familie het voor haar op.

Volgens sommige 'filmfanaten' is De Armas niet de juiste keuze voor de hoofdrol, maar de erven van Monroe staan achter haar casting. Zij laten zich er nu over uit en nemen het op voor de actrice.

Veelbelovend
Zo zegt de Monroe-familie: "Marilyn Monroe is een icoon dat generaties en de geschiedenis overstijgt. Elke actrice die deze rol op zich neemt heeft grote schoenen te vullen. Op basis van de trailer lijkt Ana ons wel een geweldige keuze".

"Ze combineert de glamour van Marilyn met haar menselijkheid en haar kwetsbaarheid. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om de volledige film te zien, want het ziet er veelbelovend uit".

Regisseur
Filmmaker Andrew Dominik wilde de film al een hele lange tijd maken. Het duurde dan maar liefst ook bijna een decennium voordat hij de juiste actrice vond. Lange tijd werden Naomi Watts en Jessica Chastain genoemd, maar het was toch De Armas die de rol wist te bemachtigen.

Volgens Dominik was daar ook maar weinig voor nodig. De actrice was zó overtuigend dat ze maar een enkele auditie nodig had om hem volledig te overtuigen. Blonde zal over ongeveer een maand zijn wereldpremière kennen, tijdens het Venice Film Festival.

NieuwsFilm

meest populair