Ana de Armas nu al onder vuur door veel besproken rol in Netflix-film

Ana de Armas nu al onder vuur door veel besproken rol in Netflix-film

Maar is dit überhaupt wel ergens voor nodig?

Ana De Armas is zonder enige twijfel een van de bekendste actrices vandaag de dag. Zo wist ze al hoge ogen te gooien in blockbusters als Blade Runner 2049, No Time to Die en The Gray Man, maar haar nieuwste film is nu al onder vuur komen te liggen.

De Armas speelt namelijk de hoofdrol in Blonde, waarvoor de actrice in de huid kruipt van de legendarische Marilyn Monroe. Hoewel de eerste trailer sterk werd onthaald en De Armas behoorlijk lijkt op Monroe, vinden sommige mensen een detail iets minder, namelijk haar accent.

Kritiek
De Armas heeft namelijk een Colombiaans accent, waar nu al kritiek op is. Hoewel de actrice behoorlijk lang heeft getraind voor Blonde om van haar accent af te komen (zo'n 9 maanden) is het nog wel te horen. Hier hebben dus sommige 'filmfanaten' een probleem mee.

Er werd al jarenlang gesproken over een Blonde-film. Normaal gesproken zou Naomi Watts de hoofdrol op zich nemen, maar dit ging niet door. Daarna werd Jessica Chastain genoemd, maar ook zij zag er vanaf. Uiteindelijk werd het dus De Armas en hoewel niet iedereen dit ziet zitten, zijn er genoeg redenen waarom het wel een goede match is.

Werk
De Armas heeft lang getraind om in zoveel mogelijk manieren op Monroe te lijken, maar het boek waar de film op is gebaseerd is wel een historische fictie. Dit gaf regisseur Andrew Dominik behoorlijk wat vrijheid, aangezien het niet gaat om een echte biopic.

Bovendien was De Armas ook erg tevreden met het bemachtigen van de rol. De actrice wil namelijk niet alleen maar gecast worden in actiefilms en gaat met Blonde eens voor iets heel anders. Haar Cubaanse accent geeft ook aan dat we naar De Armas kijken en het dus niet een echte biopic is en Blonde ook niet zo moeten interpreteren.

NieuwsFilm

meest populair