Micheal Keaton legt uit waarom hij wilde terugkeren als Batman

Micheal Keaton legt uit waarom hij wilde terugkeren als Batman

De acteur kruipt na dertig jaar opnieuw in de huid van 'The Caped Crusader'.

Het is al een tijdje bekend dat Michael Keaton terugkeert als Batman. De acteur speelde de superheld voor de laatste keer in Batman Returns in 1992, maar keert nu, vele jaren later, toch terug. Hij laat zich hier nu over uit.

Het heeft misschien dan wel meer dan dertig jaar geduurd, maar Keaton zal opnieuw in de huid kruipen van 'The Dark Knight'. Zo zal hij te zien zijn in The Flash (maar niet meer in Batgirl, aangezien deze superheldenfilm nét geannuleerd is). Nu laat hij weten waarom hij terugkeert.

Reactie
Zo zegt Keaton, die recentelijk nog hoge ogen wist te gooien in de serie Dopesick: "Het idee stond me wel aan. Ik was vooral nieuwsgierig hoe het zou aanvoelen, om dertig jaar later, opnieuw Batman te spelen".

"Natuurlijk was ik er zelf benieuwd naar, maar het was vooral de sociale component ervan die me aansprak. Superheldenfilms zijn vandaag de dag echt gigantisch. Elke held heeft zijn eigen wereld en het is echt indrukwekkend. Ik kijk er dan als 'outsider' ook graag naar. Het is ongelofelijk wat ze nu allemaal kunnen en doen".

Niet veel
Toch geeft de geliefde acteur ook eerlijk toe dat hij de laatste tijd geen enkele recente DC- of Marvel zag. De reden hiervoor is simpel: "Ik zeg dit niet omdat ik me elitair wil gedragen ofzo, maar ik kijk gewoon niet veel films of series. Meestal begin ik er wel aan, maar na een paar afleveringen heb ik weer andere dingen te doen".

NieuwsFilm

meest populair