Warner Bros. schrapt 'Batgirl' volledig: DC-film zal niet meer worden uitgebracht

Hollywood reageert geschokt op dit nieuws.

Warner Bros. heeft besloten om Batgirl volledig te schrappen. De DC-film, die bedoeld was voor HBO Max, zal dus niet meer worden uitgebracht. Dat heeft de studio dinsdag bevestigd. Hollywood reageert geschokt op deze beslissing.

Bekijk de afbeelding
Je leest het echt goed: Batgirl zal niet meer worden uitgebracht. David Zaslav, de nieuwe baas van Warner Bros. na de overname door Discovery, heeft besloten om de superheldenfilm, die gepland stond voor een exclusieve release op HBO Max, in de prullenmand te gooien.

Blockbusterfeeling
Batgirl had een budget van 80 miljoen dollar, maar vanwege onder meer corona waren de kosten opgelopen naar zo'n 90 miljoen. Insiders vertellen dat het direct uitbrengen van films op streaming niet meer past binnen de nieuwe strategie van de studio.

Zaslav zou de focus willen leggen op het uitbrengen van duurdere blockbusters in de bioscoop. Een relatief goedkope film als Batgirl zou dan niet meer passen bij het DC-merk.

Reacties testpubliek
Batgirl zou al meerdere keren zijn vertoond aan een testpubliek. Studio's gebruiken deze feedback om films eventueel aan te passen voordat deze officieel worden uitgebracht.

In de media zijn tegenstrijdige berichten te lezen over de resultaten van die testvertoningen. Deze lopen uiteen van 'niet geweldig, maar ook niet slecht' tot ronduit 'negatief'.

Of dat heeft meegespeeld bij de beslissing om de film geheel niet meer uit te brengen, is niet bekend.

Voordeliger
Financieel gezien zou het sowieso wel aantrekkelijker zijn om de film op de plank te laten liggen. Had de studio hem uitgebracht, dan was men ook nog miljoenen kwijt geweest aan promotiekosten.

Qua boekhouding en belastingafschrijvingen is deze beslissing voordeliger, zo beweren ingewijden.

Betrokken talent
Het is opvallend dat Warner Bros. de film volledig schrapt, zeker gezien het talent dat aan de productie verbonden was. Zo was de regie in handen van het Vlaamse regieduo Adil El Arbi en Bilall Fallah, bekend van Bad Boys for Life (2020) en de Marvel-serie Ms. Marvel (2022).

Leslie Grace (In The Heights) zou Barbara Gordon / Batgirl spelen; Michael Keaton zou terugkeren als Bruce Wayne / Batman en Brendan Fraser zou te zien zijn als de schurk Firefly.

Warner Bros. zou de intentie hebben om wel te blijven samenwerken met de betrokken namen. Mogelijk zien we de regisseurs en cast dan ook terug voor een ander project.

NieuwsFilm

meest populair