Gerucht: Gaat streamingdienst HBO Max als merk verdwijnen?

Warner Bros. Discovery kiest volgens dit nieuwe gerucht voor een andere focus.

Jeffrey Kouters 3 augustus 2022 22:30 in Algemeen
De streamingdienst HBO Max, die sinds maart dit jaar actief is in Nederland, gaat mogelijk nu alweer verdwijnen. Donderdag zou Warner Bros. Discovery dat aankondigen tijdens zijn presentatie van de kwartaalcijfers, zo heeft de bekende YouTube-journalist Grace Randolph gedeeld op Twitter.

HBO Max zal volgens Randolph onderdeel worden van Discovery Plus. In maart schreef Variety al dat de twee platformen in de toekomst zouden worden samengevoegd in één app. Dat valt ook te lezen op de hulppagina's van beide platformen.

Nu wordt dus beweerd dat 'HBO Max' als merk volledig gaat verdwijnen. Randolph schrijft dat zij heeft opgevangen dat de content van de streamingdienst zal verhuizen naar de Discovery Plus-app, waar deze zal ondergebracht onder een nieuw tabblad met de naam 'HBO'.

Nieuwe focus
David Zaslav, de baas van Warner Bros. Discovery, zou een duidelijke focus willen aanbrengen op het merk Discovery. Daarnaast zou hij zich voortaan alleen willen richten op niet-gescripte content. Daarbij kun je denken aan realityseries en spelprogramma's.

Het produceren van films en series speciaal voor streaming zou daarmee verleden tijd zijn. Het is dan ook de vraag wat er gaat gebeuren met films en series die speciaal door en voor HBO Max worden gemaakt. Het gaat dan om titels als de populaire DC-serie Peacemaker.Korrel zout
Voorlopig moeten we het bericht van Randolph met een korrel zout nemen, maar gezien de recente ontwikkelingen bij het bedrijf, waaronder het volledig schrappen van de DC-film Batgirl, zou deze stap niemand verbazen.

Donderdag volgt ongetwijfeld meer nieuws.

NieuwsFilm