Massaontslag bij HBO Max: nieuw bewijs dat streamingdienst gaat verdwijnen

Warner Discovery gooit de boel flink op de schop.

Jeffrey Kouters 4 augustus 2022 22:30 in Algemeen
De kans lijkt groot dat Warner Discovery vandaag aan gaat kondigen dat HBO Max gaat verdwijnen. De streamingdienst zou worden ondergebracht bij een gloednieuw platform. Daarbij zouden een hoop banen verloren gaan. Dat schrijft onder meer The Wrap.

Allereerst een update van YouTube-bekendheid Grace Randolph. Zij bracht gisteren het gerucht naar buiten dat het merk HBO Max gaat verdwijnen. Inmiddels claimt zij over aanvullende informatie te beschikken.

Anders dan zij gisteren schreef, zou de content van HBO Max niet aan de Discovery Plus-app worden toegevoegd, maar zouden de twee platformen worden gecombineerd tot een nieuwe megastreamingdienst.

Deze app zou niet de naam HBO of Discovery hebben, maar een geheel nieuwe. Zelf denkt Randolph dat de naam 'Warner Max' een goede kanshebber is, maar dat is meer een persoonlijk gokje van haar kant.

Grote ontslagronde
Hoewel sommigen twijfelden aan de berichtgeving van Randolph, lijkt er nu toch absoluut een kern van waarheid in te zitten. The Wrap, doorgaans gezien als erg betrouwbaar, heeft vandaag namelijk informatie gepubliceerd die de beweringen van Randolph ondersteunen.

Zo zou er onder meer een massaontslag aanstaande zijn bij de contentontwikkelingsafdeling van HBO Max. Volgens de insiders die The Wrap gesproken heeft, kan tot wel 70 procent van het personeel zijn baan verliezen.

Zoals Randolph gisteren ook schreef, zou de HBO Max-divisie voortaan geen gescripte content meer maken, zoals films en series. Deze taak zou volledig in handen komen van HBO.

Zakelijk perspectief
De insiders vertellen dat het vanuit een zakelijk perspectief om een logische stap gaat. Het zou onnodig veel extra geld kosten om onder twee verschillende teams films en series te ontwikkelen. "Vandaar dat het logisch is om alles onder te brengen bij één team".

Later vandaag maakt waarschijnlijk Warner Discovery meer bekend tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers.

NieuwsFilm