Tom Cruise gaat 'Mission: Impossible' een flinke impuls geven

Regisseur Christopher McQuarrie zegt dat we niet alles moeten geloven...

Wouter Drummen 5 augustus 2022 06:00 in Algemeen
In recente maanden hebben we vaker te horen gekregen dat de inmiddels 60-jarige Tom Cruise na het Mission: Impossible-tweeluik genaamd Dead Reckoning afscheid neemt van Ethan Hunt. Regisseur Christopher McQuarrie spreekt dit nu juist tegen.

Cruise en McQuarrie werkten al eerder samen aan de geliefde Mission: Impossible-franchise en slaan opnieuw de handen in elkaar voor de zogenaamd laatste twee films. De filmmaker denkt dat er misschien nog wel meer in zit.

Reactie
Tijdens een recent interview zei McQuarrie het volgende: "Ik werk nu al zo'n 15 jaar samen met Tom. Het aantal keren dat ik hem zelf iets zag doen maar dit dan één dag later door de pers volledig verdraaid werd kan ik amper bijhouden".

"Ik zie vaak genoeg dat anonieme bronnen geciteerd worden, maar dan weet je nooit wat de agenda van die persoon is. Vandaag de dag moet je een extra kwartiertje wachten, want dan komt alweer een nieuw verhaal van de volgende nieuwscyclus. Het verandert de hele tijd".

Wel of niet?
Volgens McQuarrie hoeft het dus niet per se te kloppen dat Cruise er daadwerkelijk mee stopt na het achtste deel, maar dat dit ons gewoon wijsgemaakt is. De twee bekendheden werken echter sowieso nog een keer samen aan een nieuw mysterieus project, waar de filmmaker zich eveneens over uitliet.

"Het is iets waar we het al lang over hebben" begint McQuarrie. "Het is wel iets compleet anders dan wat je Tom normaalgesproken ziet doen. Het is meer mijn soort ding dan dat van hem. We zullen echt alles wat we de voorbije jaren geleerd hebben gebruiken om adrenaline en emotie lost te weken bij de bioscoopgangers. Het wordt echter wel iets luguberder dan jullie van Tom gewend zijn..."

NieuwsFilm