Epische film 'The Woman King' krijgt veldslag op de schaal van 'Braveheart'

Krijgen we dan eindelijk weer eens een ouderwets historisch epos?

Zilko Tarici 5 augustus 2022 15:01 in Algemeen
Gina Prince-Bythewood, de regisseur van historisch epos The Woman King, heeft laten weten dat de film een veldslag op de schaal van Braveheart bevat. Lees hieronder wat ze er precies over kwijt wilde tijdens een recent interview.

The Woman King is gebaseerd op een verhaal dat werd ontwikkeld door actrice Maria Bello en vertelt het waargebeurde verhaal van de Dahomey Amazon-strijders, die ook wel bekend stonden als Agojie of Mino, een regiment dat volledig uit vrouwen bestond. De legende rondom hun fierse strijdkracht werd als inspiratie gebruikt voor de Dora Milaje in de Black Panther-strips en -films. Het script van The Woman King werd geschreven door Prince-Bythewood en Dana Stevens.

Braveheart... met vrouwen
Tijdens een gesprek met Empire over de film met Viola Davis, liet Prince-Bythewood het volgende los over de epische actie die ons te wachten staat in de film:

"Het voelde echt als onze Braveheart. Braveheart is een van mijn favoriete films. Maar we zien onszelf nooit op die manier. Ik kon alleen maar denken aan de grote veldslagen in Braveheart of Gladiator. En nu krijgen wij de kans om zoiets te zien. Op papier neemt de veldslag tien pagina's in beslag. We hadden duizenden figuranten die met elkaar streden in een van mijn favoriete sequenties in de film."

The Woman King draait vanaf 13 oktober 2022 in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm