Dit is de beste 'movie' aller tijden (geen film!) volgens Quentin Tarantino

Volgens de beroemde regisseur is er geen betere 'movie' te vinden dan deze klassieker van Steven Spielberg.

Mitchell 5 augustus 2022 22:30 in Algemeen
Dat er haast geen grotere cinefiel dan Quentin Tarantino in Hollywood te vinden is, heeft de regisseur al ruimschoots laten weten aan zijn publiek. Nu maakte hij bekend in een podcast wat volgens hem de beste 'movie' is aller tijden.

De regisseur van onder andere Pulp Fiction en Django Unchained weet al jaren internationale publieken te verbazen met keiharde, doordachte films met talloze filmreferenties. Als er een ding zeker is, is het wel dat de regisseur iets afweet van cinema.

Maar voor 'movies', oftewel de meer vermakelijke films in contrast met de hoogdravende 'cinema', heeft hij ook een plekje in zijn hart. Bij de podcast ReelBlend besprak hij zijn voorliefde voor dit soort film.

De beste 'movie' aller tijden
Toen Tarantino tijdens de podcast werd gevraagd wat hij de beste film aller tijden vond, gaf hij een antwoord dat zeker ter discussie kan worden gesteld.

Tarantino: "Ik denk dat Jaws de beste 'movie' ooit gemaakt is. Misschien niet de beste film. Maar het is wel de beste 'movie' ooit gemaakt... Het laat zien hoe slecht getimed de meeste films van voor Jaws waren."

Over het exacte verschil tussen 'film' en 'movie' kan men lang ruziën, maar dat Jaws een retegoede en vermakelijke 'movie' was, kunnen maar weinig mensen ontkennen.

NieuwsFilm