Officieel! HBO Max moet volgend jaar wijken voor gloednieuwe 'megastreamingdienst'

HBO Max en Discovery+ zullen inderdaad worden samengebracht onder één app.

Jeffrey Kouters 5 augustus 2022 11:07 in Algemeen
Warner Bros. Discovery heeft donderdag bevestigd dat HBO Max en Discovery+ zullen worden samengevoegd tot een nieuwe streamingdienst. Dat deed het mediaconglomeraat tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers.

De afgelopen dagen werd er volop gepraat en gespeculeerd over de plannen die David Zaslav, de ceo van Warner Bros. Discovery, zou gaan onthullen voor de streamingdiensten die het bedrijf heeft.

In zijn presentatie bevestigde hij dat HBO Max en Disovery+ inderdaad als afzonderlijke aanbieders zullen verdwijnen. De platformen worden gecombineerd tot één nieuwe app.

Doorgroeien
HBO Max en Discovery+ hebben op dit moment gezamenlijk zo'n 92 miljoen abonnees. Warner Bros. Discovery hoopt met zijn nieuwe streamingdienst 130 miljoen abonnees te bereiken in 2025.

Deze groei wil het bedrijf onder meer bereiken door gebruikers verschillende abonnementsopties aan te bieden. Zo overweegt men om naast betaalde abonnementen een gratis versie aan te bieden met advertenties.

Lancering
Het is de bedoeling dat die nieuwe streamingdienst in de zomer van 2023 (ongeveer over een jaar dus) wordt gelanceerd in de Verenigde Staten. In 2024 zou de app dan in de rest van de wereld worden uitgerold.

Het bedrijf maakte nog geen naam bekend voor het nieuwe platform. Gisteren schreef persbureau Reuters al dat men daar intern nog niet over uit is.

NieuwsFilm