Hoe de nieuwe baas van DC de concurrentie met Marvel aan wil gaan: "We gaan ze gewoon nadoen"

David Zaslav, de ceo van Warner Bros. Discovery, wil het superheldenuniversum resetten.

Jeffrey Kouters 5 augustus 2022 14:22 in Algemeen
Warner Bros. Discovery heeft het voornemen om voor het DC Extended Universe net als concurrent Marvel met een 10-jarenplan te gaan werken. Volgens ceo David Zaslav is het hoogtijd dat het superheldenfilmuniversum op de schop gaat.

"We hebben op de resetknop gedrukt en hebben het bedrijf geherstructureerd met een nieuwe focus", zei hij donderdag in een presentatie aan de aandeelhouders van het mediabedrijf.

DC-team
Voor het DC Extended Universe gaat Zaslav een speciaal team installeren om het superheldenuniversum uit te bouwen. "Er komt een team dat aan de slag gaat met een plan voor de komende 10 jaar van het DC Extended Universe".

Zaslav zal daarbij goed kijken naar het werk van Kevin Feige, de grote baas en creatief leider van Marvel Studios, en zijn Marvel Cinematic Universe. Die studio werkt ook met een dergelijk plan.

Succes kopiëren
Met deze aanpak hoopt Zaslav vast het succes van Marvel te kopiëren. Marvel heeft immers een enorm populaire reeks aan films en series weten te produceren, die over het algemeen niet alleen geliefd zijn onder fans, maar ook onder critici.

DC daarentegen kent juist een veel roerigere geschiedenis. Denk alleen maar aan al het gedoe rondom Justice League, een productie die de fanclub tot het bot toe heeft verdeeld.

Kwaliteit boven kwantiteit
Daarnaast wil Zaslav dat de studio meer aandacht gaat hebben voor kwaliteit. Volgens hem draait alles om kwaliteit en niet om kwantiteit.

"Dat betekent dus ook dat we een film pas in de bioscopen zullen brengen wanneer we ervan overtuigd zijn dat deze helemaal klaar daarvoor is", aldus de zakenman.

NieuwsFilm