'Lord of the Rings'-cast deelt wel heel leuk verhaal van de set

De Lord of the Rings-films waren mooi om te zien, maar ook om te maken.

Jim Pedd 6 augustus 2022 06:18 in Algemeen
Volgens The Lord of the Rings-acteur Dominic Monaghan gaven hem en zijn costerren al vrij snel om elkaar op de filmset.

De The Lord of the Rings-trilogie wordt door velen gezien als een van de meest succesvolle fantasyreeksen ooit gemaakt. De boel is gebaseerd op de verhalen van J.R.R. Tolkien over een reisgenootschap dat de opdracht heeft om de Ring te vernietigen waarmee superschurk Sauron hoopt heel Midden-Aarde te kunnen onderwerpen.

The Lord of the Rings
In The Lord of the Rings speelt Monaghan de rol van Meriadoc 'Merry' Brandybuck, een Hobbit die zijn neef Frodo Baggins bijstaat op zijn reis. Merry wordt vergezeld door Pippin Took en het groepje Hobbits wordt in The Lord of the Rings al snel een van de meest geliefde groepjes personages.

In een nieuw interview met Screen Rant reflecteerde Monaghan op zijn betrokkenheid bij The Lord of the Rings. "Wat mij heel erg bij is gebleven, is een klein ding, maar dat vergat ik eigenlijk bijna. Billy zei mij op dag één van de opnames, dat ik hem toen een kaart had gegeven voor de opnames. Hij opende hem en binnenin had ik geschreven: 'als jij op mij let, let ik ook op jou. Met liefde, Merry.'"

"Ik vond het interessant, en merkte ook dat ik tijdens de hele trilogie mij bewust was van: 'Okay, het gaat goed met mij. Hoe gaat het met Billy?' En dat als het met mij goed ging, ik mij dan continu afvroeg: 'Hoe gaat het met Elijah? En Sean? En Viggo? En Orlando?' Dat ging bijna automatisch. Dat als het met mij goed ging, ik ook wilde weten hoe het met de rest ging."

NieuwsFilm