Thor heeft een Marvel Studios-record dat niet meer te verbreken valt

Hij was alleen te zien in solofilms én in Avengers-films.

Jim Pedd 8 augustus 2022 22:30 in Algemeen
Chris Hemsworth heeft een record gevestigd dat niet meer te verbreken valt. Thor is een van de originele Avengers, en is sinds het begin een van de belangrijkste onderdelen van het MCU geweest.

Vrij vroeg al was hij samen met Captain America en Iron Man een van de hoofdpersonen. Zij voerden de oorspronkelijke Avengers-crew aan, en kregen hulp van Hulk, Black Widow en Hawkeye. Na een trilogie aan solofilms, en vier Avengers-films, was de toekomst van Hemsworth nog altijd een mooie in de franchise.

Een niet te verbreken record
De film Thor: Love and Thunder is de vierde solofilm van Thor. Dat is iets dat nog niemand eerder wist te doen.

Captain America en Iron Man kregen een trilogie, Hulk en Black Widow elk één solofilm en Hawkeye kreeg een Disney+-serie. Wel zijn het Iron Man en Captain America die elk tien keer te zien waren in het MCU, in rollen, cameo's en scènes na de aftiteling van films. Voor Thor zijn er tot nu toe acht verschijningen, en zouden er misschien wel meer kunnen volgen.

Thor is de enige Avenger die nooit verscheen in een MCU-project dat geen solofilm of Avengers-film was. Alle vijf de andere Avengers verschenen in de franchises van andere personages.

Zo waren Captain America, Hulk en Hawkeye allemaal te zien in Thor-films en Iron Man en Black Widow kwamen voorbij in andere franchises. En we weten ook nog dat Thor terug zal keren!

NieuwsFilm