De vreemde 'Mission: Impossible 7'-titel dan eindelijk uitgelegd

Mission: Impossible - Dead Reckoning is een gekke titel.

Jim Pedd 8 augustus 2022 07:45 in Algemeen
Christopher McQuarrie, regisseur van Mission: Impossible - Dead Reckoning deel 1 en deel 2, legt de betekenis achter de omineuze ondertitel van de komende twee films uit.

Nadat de franchise in 1996 een revival kreeg, zagen we tot nu toe zes delen verschijnen. McQuarrie brengt ons straks deel 7 en 8, waarbij de draad opgepikt wordt na de gebeurtenissen van de vorige film. We zien Ethan Hunt in wat vermoedelijk zijn laatste missie wordt.

Laatste Mission: Impossible-films
In een interview met de podcast Light the Fuse, wordt McQuarrie vergezeld door sterren van de aankomende films en vertelde hij over de titel.

"Toen ik de titel bedacht, wist ik dat deze meer van toepassing was op deel 2 dan op deel 1. Daarom besloten we uiteindelijk voor Part 1 en Part 2 te gaan. De titel voor de eerste film was bijna een titel die naar iets refereerde als Ghost Protocol, een overheidsbeleid. Het was geen overheidsbeleid, maar meer een laatste maatregel, een manier om te dealen met catastrofale gevolgen."

"Tegen de tijd dat we het einde van deel 1 bereikt hadden, was dat gedestilleerd in een heel andere set omstandigheden die vooral te zien zijn in deel 2 en niet in deel 1. Dus het woord was niet lang van toepassing op deel 1. Maar we herkenden dat Dead Reckoning erg cool klinkt en dat het iets duidelijks te betekenen heeft voor de verhaallijn van Ethan, die dieper en dieper wordt naarmate de films vorderen. En je zal zien hoe het thematisch past, waar het voor staat en hoe het conceptueel vertegenwoordigd wordt in de reis van elk personage in deze film."

NieuwsFilm