'The Lord of the Rings'-regisseur wilde onder hypnose om de films te vergeten

Hij baalde dat hij de films niet kon zien als fan.

Bram de Groot 9 augustus 2022 08:31 in Algemeen
De filmreeks is alweer zo'n twintig jaar oud, maar nog steeds enorm geliefd bij de fans. We hebben het over de The Lord of the Rings-trilogie van Peter Jackson, die in 2001, 2002 en 2003 verscheen.

In gesprek met The Hollywood Reporter heeft Jackson nu laten weten dat hij er enorm van baalde dat hij het eindresultaat niet als een gewone film in de bioscoop kon zien. Hij wilde zelfs onder hypnose de filmreeks doen vergeten.

"Toen we The Lord of the Rings-films maakten, had ik altijd het gevoel dat ik de ongelukkige was die de films nooit kon zo'n zonder dat er iets echt vanaf te weten," vertelde Jackson. "Tegen de tijd dat er werd gescreend, was ik er al vijf of zes jaar mee bezig. Het was zo'n verlies voor mij om ze niet te kunnen zien zoals iedereen."


Onder hypnose vergeten
"Ik heb serieus overwogen om naar een hypnotherapeut te gaan om me te hypnotiseren om de films en het werk dat ik de afgelopen zes of zeven jaar had gedaan te vergeten, zodat ik ervan kon genieten," vervolgde de regisseur.

"Ik ging er niet mee door, maar ik heb daarover met [Britse mentalist] Derren Brown gesproken en hij dacht dat hij het kon," aldus Jackson.

Overigens kreeg Jackson met de Hobbit-films bijna wel de kans om die trilogie als fan te bekijken. Dit ging echter niet door toen hij de regie overnam van Guillermo del Toro. Binnenkort kan het wel met de tv-serie The Lord of the Rings: The Rings of Power.

NieuwsFilm