Fidel Castro's dochter neemt het op voor James Franco na casting als Castro

Fidel Castro's dochter neemt het op voor James Franco na casting als Castro

Zij vindt de acteur perfect voor de rol.

Niet iedereen ziet het zitten dat James Franco in de huid gaat kruipen van Fidel Castro. Zo haalde enkele dagen geleden acteur John Leguizamo nog uit naar Hollywood i.v.m. whitewashing, maar nu komt de familie van Castro juist voor Franco op.

Franco is natuurlijk niet latino (al is hij wel kwart Portugees) maar toch zal hij de voormalige Cubaanse leider vertolken. Hier is veel kritiek op, maar de dochter van Fidel Castro zelf, ziet dit juist wel zitten.

Goede keuze
Zo zegt Castro's dochter, Alina Fernández: "James Franco heeft overduidelijke fysieke gelijkenissen met Fidel Castro. Hij heeft zijn kunde en zijn charisma. Laten we ook niet vergeten dat het project nagenoeg volledig door latino talent wordt gedragen, zowel voor als achter de camera. Daar ben ik echt wel trots op!"

De film, genaamd Aline of Cuba, wordt gemaakt door regisseur Miguel Bardem, terwijl het script werd verzorgd door Jose Rivera (voornamelijk bekend van The Motorcycle Diaries) en Pulitzer Prize winnaar Nilo Cruz.

Verhaal
De opnames van de film beginnen volgende week al. Aline of Cuba vertelt het waargebeurde liefdesverhaal van Alina (Ana Villafañe), de dochter van Castro en Natalia 'Naty' Revuelta (Mía Maestro). Laatstgenoemde offerde niet alleen haar dochter, maar ook al het bezit van haar echtgenoot op om bij te dragen aan de communistische revolutie.

NieuwsFilm

meest populair