'John Wick'-acteur haalt hard uit naar Hollywood i.v.m. casting James Franco als Castro

'John Wick'-acteur haalt hard uit naar Hollywood i.v.m. casting James Franco als Castro

John Leguizamo toont zijn ongenoegen en krijgt een reactie van een van de producenten.

Recentelijk kregen we te horen dat James Franco niemand minder dan de legendarische Fidel Castro gaat spelen. Daar is acteur John Leguizamo het absoluut niet mij eens. Hij toont dan ook zijn ongenoegen op sociale media.

De Columbiaans-Amerikaanse Leguizamo, o.a. bekend van Moulin Rouge en John Wick, vindt niet dat Franco Castro kan spelen in de film genaamd Aline of Cuba. Al eerder kwam er kritiek op Franco, aangezien de acteur de laatste maanden vaker negatief in het nieuws kwam i.v.m. zijn controversiële theaterschool en de manier hoe hij zich zou hebben gedragen.

Whitewashing
Leguizamo heeft een ander probleem. Hij vindt het voornamelijk schandalig dat een witte man de iconische Cubaanse leider gaat vertolken. Dit laat hij dan ook weten op zijn Instagram-pagina met het volgende bericht.

"Hoe kan dit nog steeds gebeuren?" begint Leguizamo. "Hollywood sluit ons dus niet alleen uit, maar steelt nu ook nog eens onze verhalen? Dit moeten we boycotten, want dit is echt f*cked up! Ik heb zelf geen enkel probleem met Franco, maar hij is geen latino!"

Bekijk zijn originele bericht hieronder.



Reactie
De producer van de film, John Martinez O'Felan, beet van zich af: "Ik heb altijd opgekeken naar John. Hij was een van de eerste latino acteurs die het maakte in Hollywood, begin jaren 90. Zijn commentaar is echter cultureel onopgevoed en niet meer dan een blinde aanval zonder inhoud".

Zo vervolgt O'Felan: "Waar iemand woont, bepaalt niet zijn bloedlijn of zijn genetica. Diezelfde verwarring zie ik bij veel mensen in de latino-gemeenschap. Daarom vind ik het ook jammer dat acteurs die ons vertegenwoordigen foute dingen beweren. Dat zorgt alleen maar voor meer verdeeldheid".

NieuwsFilm

meest populair