Celebrity

James Franco treft schikking in 'seksles'-zaak

Twee studentes klaagden hem eerder aan voor vermeend seksueel misbruik.

door FilmTotaal om 09:02 in Celebrity
James Franco heeft een schikking getroffen met twee voormalige studentes die hem beschuldigden van "intimidatie en seksuele uitbuiting" bij de acteerlessen die hij gaf. Dat blijkt uit nieuwe rechtbankdocumenten, die in handen zijn van diverse Amerikaanse media.

Regisseur en acteur James Franco (The Disaster Artist, Spider-Man) heeft na maanden onderhandelen een schikking weten te treffen met de twee vrouwen die hem in 2019 aanklaagden voor vermeend seksueel misbruik.

Hoeveel geld er met de schikking is gemoeid is niet bekend. De schikking moet eerst nog geformaliseerd worden door de rechtbank. Naar alle waarschijnlijkheid gebeurt dat volgende maand.

Franco gaf de lessen aan zijn eigen acteerschool, die inmiddels is opgegeven. Specifiek ging het om masterclasses in het spelen van seksscènes. Maar Franco ging daar blijkbaar verder dan van een professionele werk- en leeromgeving in Hollywood verwacht mag worden.

De vrouwen claimen namelijk dat Franco zijn klassen dwong om expliciete seksscènes te spelen op camera, waaronder orgies. Volgens hen hadden Franco's lessen weinig meer met onderwijs te maken, maar ging het hier om "persoonlijke en professionele uitbuiting".

Franco zou zijn vrouwelijke studenten onder meer rolletjes in zijn films hebben voorgehouden als ze zich volledig zouden overgeven aan zijn lesmethodes.

Zelf claimt Franco onschuldig te zijn. Hij heeft de aantijgingen in ieder geval altijd ontkend.

NieuwsFilm

meest populair