'Friday The 13th' Reboot film krijgt dan toch een hoopvolle update!

Vertigo Entertainment oprichter Roy Lee teast dat er binnenkort spannend nieuws over de Friday the 13th franchise kan komen ondanks de juridische gevechten.

Zoe van Leeuwen 10 augustus 2022 12:32 in Algemeen
Er wordt geteased dat er binnenkort nieuws kan komen over de Friday the 13th franchise. Sinds 2009 zijn er geen nieuwe projecten meer gemaakt als gevolg van een rechtszaak aangespannen door scenarioschrijver Victor Miller, die de klassieker uit 1980 schreef.Juridische gevechten
Miller maakte gebruik van een bepaling in de Amerikaanse auteurswet om de rechten op zijn werk na 35 jaar terug te krijgen van de oorspronkelijke regisseur Sean S. Cunningham.
Hoewel Miller de rechten heeft op het scenario van de film uit 1980, behoudt Cunningham de rechten op het personage van de volwassen Jason Voorhees. De twee moeten samenwerken om nieuw materiaal te produceren. Vanwege hun langdurige juridische strijd, bleek het niet meer mogelijk om nieuwe Friday the 13th-inhoud te creëren.
Hoopvolle update
Nu deelt Vertigo Entertainment-oprichter Roy Lee, een exclusieve update. Lee laat doorschemeren dat er tegen het einde van het jaar nieuws over de iconische slasher franchise zou kunnen komen.

"Dat is iets waar ik graag over zou praten. Misschien hoor je iets tegen het einde van het jaar... op dat front."

Hoewel het niet veel is om mee verder te gaan, is Lee's optimisme over het delen van Friday the 13th updates goed nieuws voor lange termijn kijkers die Jason weer tot leven willen zien komen.

NieuwsFilm