Wie heeft er meer abonnees: Netflix of Disney?

Streamingsdiensten van Disney zijn voor het eerst groter dan Netflix.

Bram de Groot 12 augustus 2022 01:03 in Algemeen
Netflix was de eerste grote streamingdienst en heeft in de loop der jaren heel wat abonnees aan zich weten te binden. Met de komst van de diensten van Amazon, Disney, Warner Bros. en Paramount krimpt het marktaandeel van Netflix al eventjes razendsnel.


Update: Er blijkt een onduidelijkheid te zitten in hoe Disney zijn aantal SVOD-abonnees / registraties per abonnement communiceert ten opzichte van hoe Netflix dat doet. Via een woordvoerder van Netflix wordt duidelijk dat er verschillen zijn in de communicatie en dat Netflix nog altijd ruimschoots leidend is als het gaat om het aantal abonnees. In een artikel van Variety wordt dit uitgebreid uitgelegd.

Hieronder gaat het originele bericht verder

Tijdens een kwartaalbijeenkomst voor investeerder heeft Disney nu onthuld dat zijn gezamenlijke streamingdiensten nu op 221,1 miljoen betalende abonnees staat. Dit is een groei met maar liefst 14,4 miljoen abonnees.

Flinke groei Disney SVOD-diensten
Hiermee is Disney langs Netflix gegaan. Deze streamer staat op circa 220,67 miljoen abonnees. De abonneecijfers van Disney+ zijn als volgt opgebouwd: Disney+ (152 miljoen), ESPN+ (22,8 miljoen) en Hulu, inclusief Live TV (46,2 miljoen).

Overigens is nog onduidelijk of Disney+ de koppositie lang in handen houdt. In India heeft Disney een belangrijke biedingsoorlog op de uitzendrechten voor cricket verloren. Hierdoor gaat het aantal abonnees aldaar waarschijnlijk fors - lees met miljoenen - omlaag.

Disney kondigde ook een fikse prijsverhoging aan met nieuwe abonnementsvormen. Je leest hierover meer in dit artikel.

NieuwsFilm