Jordan Peele levert met nieuwe horrorfilm een unieke prestatie

Het horrorgenre blijkt een perfecte match voor Peele te zijn

Brendan Mc Dade 12 augustus 2022 06:00 in Algemeen
Jordan Peele is bij velen bekend geworden als acteur in de comedyserie Key and Peele. Inmiddels is hij ook een grote naam als regisseur in het horrorfilm-landschap. Met Get Out en Us komt hier nu een ander succes bij.

Nope, de nieuwe horrorfilm van Peele, heeft inmiddels al meer dan 100 miljoen dollar opgebracht. Dit is vrij uitzonderlijk voor een non-franchise film. Gewoonlijk zien we deze opbrengsten alleen bij grote bekende filmreeksen.

Visie
Over zijn interesse in het horrorgenre zegt Peele het volgende: "Ik hou ervan als iets griezelig is op een manier dat je niet eens weet waarom, maar het gewoon zo is."

De regisseur lijkt zijn eigen nachtmerries als inspiratie te gebruiken. "Wanneer ik een echte nachtmerrie heb is het ook op die toon. Dingen kruisen elkaar in mijn psyche en dat probeer ik in een verhaal te vervormen."

Terugkerende acteur
In Nope is ook weer Daniel Kaluuya te zien, de ster van Peele's Get Out. Never change a winning team zou Peele wel gedacht hebben. Met de opbrengsten van zijn recente films valt daar zeker ook wat voor te zeggen.

NieuwsFilm