Grootste actiefranchise 'Mission: Impossible' straks echt voorbij?

Tom Cruise lijkt ermee te gaan stoppen.

Jim Pedd 12 augustus 2022 07:15 in Algemeen
Volgend jaar komt Mission: Impossible: Dead Reckoning - Part 1 uit in de bioscoop, een jaar later gevolgd door Part 2. Die achtste film in de franchise lijkt de laatste van Tom Cruise te worden in de actiefranchise.

Tom Cruise speelt al meer dan twee decennia de rol van Ethan Hunt. Het was ook een verrassing toen we hoorden dat Cruise misschien wel zou stoppen na Mission: Impossible 8. Hoewel regisseur Christopher McQuarrie dat idee meermaals van de hand wees, stapelt zich het bewijs op.

Mission: Impossible-exit?
Tom Cruise is een van de grootste filmsterren van de wereld. Maar hij heeft vrij zelden echt veel projecten in de maak. Naast de volgende twee Mission: Impossible-films, werkt hij nog aan een vervolg op Edge of Tomorrow en een film in de ruimte.

Beide projecten zijn al jaren in de maak. Maar Cruise heeft sinds kort ook nog veel andere projecten in de maak, samen met McQuarrie: een nieuwe actiefranchise, een musical en iets met het komediepersonages Les Grossman.

De drukte die Cruise voor de boeg heeft, wijst erop dat hij het vermoedelijk te druk gaat hebben voor de intensieve Mission: Impossible-films, die niet alleen veel voorbereiding vergen wegens de gevaarlijke stunts die de acteur uithaalt, maar ook films zijn waar hij mogelijk wat oud voor aan het worden is vanwege de intensiteit.

Als al die andere projecten er eerst komen, lijkt een negende Mission: Impossible-film onwaarschijnlijk.

NieuwsFilm