Dit bizarre incident gooide roet in het eten bij opnames 'Titanic'

Ziek, verward en zelfs high werden cast- en crewleden aan de hand van dit vreemde voorval.

Brendan Mc Dade 12 augustus 2022 20:30 in Algemeen
Het is alweer meer dan twintig jaar geleden dat de iconische film Titanic werd uitgebracht. Tot op de dag van vandaag is dit werk van regisseur James Cameron (The Terminator, Aliens, Avatar) een van de succesvolste films ooit. De opnames ervan gingen echter niet zonder slag of stoot.

Eén van de grootste incidenten had te maken met de soep die de cast- en crewleden voorgeschoteld kregen. Achteraf bleek deze soep te zijn gedrogeerd met de hallucinerende drug PCP. Als gevolg hiervan werden vele die de soep namen high en bleven ze ziek en verward achter.

Chaos
In totaal waren zestig personen slachtoffer van de daad. De gehele productie werd hierdoor een grote chaos. Volgens betrokkenen had een crewlid zelfs Cameron gestoken met een pen. De regisseur herinnerd te hebben gebloed en gelachen tegelijkertijd.

Hij geeft aan: "Mensen waren aan het kreunen, jammeren en aan het instorten op tafels en brancards. Dit kun je gewoon niet verzinnen."

Onduidelijk
Tot op de dag van vandaag is het niet duidelijk wie de soep gedrogeerd had. Cameron vermoedde dat een ontslagen crewlid wellicht de schuldige was. "De dag ervoor hadden we een crewlid ontslagen omdat die problemen met de catering veroorzaakte. We denken dat de vergiftiging een manier van deze idioot was om wraak te nemen op hen. De catering hebben we moeten wegsturen de volgende dag, dus zijn plan was gelukt."

NieuwsFilm