Het MCU introduceert straks een grote schurkenvariant op de Avengers

Het MCU introduceert straks een grote schurkenvariant op de Avengers

Thunderbolts is de laatste film van Phase Five.

Eind juli hoorden we van Marvel Studios wat de plannen voor de komende jaren zijn: De Multiverse Saga. In deze artikelenreeks zetten we alle komende toevoegingen op een rij, inclusief wanneer je 'm kan verwachten en of dat in de bioscoop of op Disney+ is.

Thunderbolts (2024)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jake Schreier
De serie The Falcon and the Winter Soldier zette zonder twijfel het verhaal van de film Thunderbolts op. De aanwezigheid van Baron Zemo was daar een duidelijke hint voor. Ook debuteerde in die serie Contessa Val, die een team van antihelden aan het verzamelen was om voor haar te werken.

Wie zijn de Thunderbolts?
In de comics is de groep Thunderbolts een soort draaideur-groep geweest die continu van samenstelling veranderde. Diverse personages voerden de groep aan, waaronder Bucky Barnes (Winter Soldier), Baron Zemo, Clint Barton (Hawkeye), Luke Cage, Wilson Fisk (Kingpin) en zelfs Norman Osborn (Green Goblin).

Mogelijke kandidaten zijn verder Contessa Val die de leider zou kunnen zijn, en de personages die we recent leerden kennen in het MCU: Yelena Belova, John Walker (US Agent), Emil Blonsky (Abomination die er al sinds het begin van het MCU is) en anderen.

Wat doen de Thunderbolts?
In de comics zijn de Thunderbolts een groep schurken die zichzelf opnieuw gevonden hebben. Het eerste team ontstond toen de Avengers vermoord werden, maar we kwamen er later achter dat ze schurken waren. Alhoewel: de teamleden genoten van hun heldenrol en het verrichten van goede daden en besloten daarom Zemo te verwerpen.

Duidelijk was wel dat de groep altijd moreel in grijs gebied zou blijven opereren. Waar de Thunderbolts-film over zal gaan is maar de vraag, maar de kans is groot dat in de film van regisseur Jake Schreier de antihelden samen werken aan het oppakken van een vrij duister doel (waarmee ze een soort Marvel-tegenhanger van DC's Suicide Squad zijn).

Thunderbolts draait vanaf 26 juli 2024 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair