3 sterke oorlogsfilms op Netflix om direct te kijken

Deze oorlogsfilms staan gewoon op Netflix.

Bram de Groot 13 augustus 2022 20:30 in Netflix
Op Netflix vind je veel oorlogsfilms. Niet al deze films zijn even goed, maar onderstaande drie uiteenlopende titels werden netjes ontvangen. Heb je ze nog niet gezien? Zet ze dan op je watchlist!

Cold Mountain

Regie: Anthony Minghella | Hoofdrollen: Nicole Kidman, Natalie Portman, Jude Law, Donald Sutherland, Philip Seymour Hoffman, Charlie Hunnam, Renée Zellweger | Kijk nuWanneer de Zuiderlijke soldaat Inman tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog gewond raakt, besluit hij te deserteren en aan een gevaarlijke reis te beginnen naar zijn geboortedorp. Hij hoopt hier herenigd te worden met zijn liefje Ada, die alles op alles moet zetten om te overleven in deze zware tijden. Ze krijgt hulp van Ruby, die Ada helpt bij het runnen van haar boerderij.

American Sniper

Regie: Clint Eastwood | Hoofdrollen: Bradley Cooper, Kyle Gallner, Keir O'Donnell, Reynaldo Gallegos, Marnette Patterson, Cole Konis, Leonard Roberts | Kijk nuNavy SEAL Chris Kyle is de dodelijkste schutter aller tijden en wordt door zijn vijanden "de duivel" genoemd. Van 1999 tot 2009 vestigde hij een record met de meeste moorden als scherpschutter in de geschiedenis van het Amerikaanse leger. Kyle leerde de fijne kneepjes van het vak al toen hij een kind was en zou een prominente rol gaan spelen in de strijd tegen het terrorisme die na 9/11 van start ging.

War Machine

Regie: David Michôd | Hoofdrollen: Brad Pitt, Ben Kingsley, Tilda Swinton, Will Poulter, Topher Grace, Scoot McNairy, Anthony Michael Hall, Keith Stanfield, Griffin Dunne, John Magaro | Kijk nuDe hooggeplaatste generaal Gen. Stanley A. McChrystal, met de bijnaam "Rock Star" heeft een dodelijke reputatie en een onberispelijke staat van dienst. Hij krijgt de leiding over de oorlog in Afghanistan en besluit een radicaal nieuwe aanpak te hanteren om de oorlog voor eens en altijd te winnen.

NieuwsFilm