Gruwelijke slachting van de Illuminati in 'Doctor Strange 2' was hun eigen schuld

Da's hard, maar wel waar.

Jim Pedd 14 augustus 2022 07:00 in Algemeen
In de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness doodt de Scarlet Witch de Illuminati van Earth-838. Stiekem was dat volledig hun eigen schuld.

Een van de belangrijkste momenten in Doctor Strange in the Multiverse of Madness is als Scarlet Witch besluit om Wanda Maximoff van Earth-838 te bezitten. Daarop gaat ze helemaal los en decimeert ze een eliteteam van helden die hun wereld veilig hadden gehouden. En dat doet ze op gruwelijke wijze.

Eigen schuld, dikke..
Black Bolts mond wordt verwijderd, waardoor zijn hoofd explodeert, Reed Richards wordt in een soort spaghetti veranderd, Captain Carter door midden gehakt met haar eigen schild, er valt een standbeeld op Captain Marvel en het hoofd van Professor X wordt letterlijk van z'n romp gerukt.

Dat zijn gruweldoden, en hun dood komt voort uit een fout van de Illuminati zelf.

Earth-838 had nooit een Wanda meegemaakt op haar volle kracht. In de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness heeft ze haar kinderen nog op Earth-838, wat betekent dat ze geen trauma doorgemaakt heeft dat er in de serie WandaVision juist toe leidde dat haar krachten ontluikten.

Reed Richards onderschatte Wanda dus samen met de rest van de Illuminati. Dat ze allemaal op gruwelijke wijze dood gingen, gekoppeld aan hun eigen zwaktes, laat zien dat ze er niet goed over nagedacht hebben.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness zie je nu op Disney+.

NieuwsFilm