'Doctor Strange 2' was niet zo succesvol aan de box office als het lijkt

Bijna 1 miljard verdiend, maar er is meer...

Jim Pedd 14 augustus 2022 20:30 in Algemeen
Nieuwe statistieken laten zien dat Doctor Strange in the Multiverse of Madness eigenlijk alleen in zijn eerste week in de bioscoop echt een succes was.

De film Doctor Strange in the Multiverse of Madness verdiende 411,3 miljoen dollar aan de Amerikaanse box office. 46 procent daarvan, een kleine 187,4 miljoen dollar, werd verdiend in het openingsweekend. In zijn tweede weekend zag Doctor Strange in the Multiverse of Madness zijn box office verdienste met 81 (!) procent dalen en volledig in elkaar storten.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness-box office
Doctor Strange in the Multiverse of Madness is bijna klaar aan de wereldwijde box office en staat op een nette 954,8 miljoen dollar. Dat ondanks dat de film niet uitkwam in belangrijke gebieden als China en Saoedi-Arabië, wat komt door de LHBTQI+-personages.

Ondanks de enorme val in box office verdiensten vroeg in zijn 'run', is Doctor Strange in the Multiverse of Madness nog altijd de achtste meest succesvolle film in het MCU aan de Amerikaanse box office.

In de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness zien we hoe de Master of the Mythic Arts het opneemt tegen de dreiging van Scarlet Witch, die haar kinderen uit een ander universum terug wil halen.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness zie je nu op Disney+.

NieuwsFilm