Het oorspronkelijke plan voor 'Avengers 5' was beter geweest voor Marvel Studios

Het oorspronkelijke plan voor 'Avengers 5' was beter geweest voor Marvel Studios

De Multiverse Saga moet nu onderhands de nieuwe Avengers en hun verhoudingen opbouwen.

Het oorspronkelijke plan van Marvel Studios voor Avengers 5 omvatte een plan voor Scarlet Witch, dat zomaar een probleem van de Multiverse Saga met Avengers: Endgame op had kunnen lossen.

Die blockbuster rondde het verhaal van Thanos en de Infinity Stones af en gaf enkele geliefde helden, waaronder Iron Man en Captain America, een passend afscheid. Voor Marvel Studios was het plan vervolgens om even afstand te nemen van de Avengers-films, waardoor er zes jaar zitten tussen de volgende films en Endgame.

Avengers 5-plan
Er zijn verschillende problemen met het idee van Marvel om van Avengers-films saga-afrondende producties te maken. Het plan van kleinschaligere Avengers-films die zich volledig focussen op de machtigste helden van de Aarde en hun gemeenschappelijke avonturen wordt namelijk volledig teniet gedaan.

Marvel Studios had ervoor kunnen kiezen met Avengers 5 door te gaan, waardoor dat probleem toch een beetje vermeden was. Immers zijn de onderlinge verhoudingen voorlopig niet duidelijk en is er nog niet echt een dynamiek opgezet.

Men was altijd al van plan om de Scarlet Witch een schurk te maken. Dat moest in Avengers 5 gebeuren, maar schrijver Michael Waldron overtuigde de studio ervan om haar tegenover Doctor Strange te zetten.

De vijfde Avengers-film had echter beter een kleiner verhaal kunnen hebben en een nieuw team kunnen opzetten, alvorens dat tegen Kang moest vechten. Nu verzamelen de nieuwe Avengers zich pas voor die strijd tegen Kang, wat het moeilijker maakt om hen echt samen te voegen.

Tegelijk moet gezegd dat Marvel Studios zijn solofilms niet echt meer benadert als solofilms. In plaats daarvan zien we hoe verschillende helden elkaar ontmoeten in de films.

NieuwsFilm

meest populair