Hollywoodster Kevin Bacon legt uit waarom hij zo vaak in horrorfilms speelt

Hollywoodster Kevin Bacon legt uit waarom hij zo vaak in horrorfilms speelt

Kevin Bacon houdt van het genre.

Waar bijvoorbeeld Liam Neeson vooral bekend is van de oneindige stroom aan actiethrillers met een wraakcomponent, zien we Hollywoodster Kevin Bacon wel erg vaak in horrorfilms.

In gesprek met ComingSoon over zijn nieuwe film They/Them van regisseur John Logan legt Bacon uit waarom we hem zo vaak in het genre horror zien. Hij vindt dat de films vaak unieke omgevingen heeft en een hoge inzet.

""Ik hou van horror omdat er heel, heel veel op het spel staat. Het is leven en dood, en dat is gaaf om te doen," zei Bacon. "John had een film kunnen maken die ging over homoconversie. Het had een donker, klein indie-drama kunnen zijn, maar tot zijn verdienste realiseerde hij zich dat horror een genre is dat de mogelijkheid heeft om veel mensen te bereiken."

Gruwel en traditionele structuur
"Dus om dit vreselijke idee, deze gruwel, te koppelen aan homoseksualiteit, en het vervolgens in een zeer traditionele structuur te steken, wat voor ons een campfilm uit de jaren 70 was, vond ik, een super briljant idee," aldus Bacon over zijn nieuwste film.

Kortom: Bacon houdt van de creativiteit van het genre. In They/Them van Blumhouse Productions speelt Bacon de eigenaar van een Amerikaans LHBTQIA+-bekeringskamp waar een gemaskerde moordenaar zijn fantasie loslaat op de deelnemers.



NieuwsFilm

meest populair