Kindsterren nu: Compleet ander leven voor enge jongetje uit 'The Shining'

Van Hollywood naar een totaal andere carrière.

FilmTotaal 17 augustus 2022 11:12 in Celebrity
Iedereen kan zich nog wel herinneren hoe Danny Torrance met zijn driewieler door de gangen van het Overlook Hotel reed in Stanley Kubricks The Shining uit 1980. Maar wat is er eigenlijk met acteur Danny Lloyd gebeurd? Is hij nog actief in Hollywood? Of is hij een totaal andere weg op gegaan?
Toen Danny Lloyd werd uitgekozen voor de rol van Danny Torrance, had de Tremont, Illinois geboren jongen nog geen enkele acteerervaring. Lloyd was destijds 6 en viel de filmmakers vooral op omdat hij een goede concentratie had.

Maar hoe werk je met zo'n jong kind op de set van een doodenge film? Regisseur Stanley Kubrick deed er alles aan om ervoor te zorgen dat Lloyd zo min mogelijk van horrorelementen meekreeg en maakte het kindsterretje wijs dat hij in een dramafilm speelde.

Na The Shining
Na zijn rol in de Stephen King-verfilming, heeft Lloyd niet veel acteerklussen meer gedaan. Dat komt onder meer omdat hij vaak werd afgewezen voor audities. Toen Lloyd 10 was, gaf hij er de brui aan. Zijn laatste rol speelde hij in Will: G. Gordon Liddy (1982).

Lloyd heeft Hollywood dus al vrij snel verlaten. Inmiddels is hij bijna 50 en werkt hij als professor in de biologie aan een universiteit. Hij heeft dus een totaal andere richting gekozen. Wel had hij in 2019 nog een cameo in Doctor Sleep; het vervolg op The Shining.

Ondanks dat zijn Hollywoodcarrière na The Shining dus niet echt van de grond kwam, kijkt hij wel positief terug op die tijd, zo zei hij in enkele jaren geleden in een interview. Dat is nog weleens anders bij andere voormalige kindsterretjes, die we binnenkort zullen bespreken.


Danny Lloyd (rechts) in Doctor Sleep (2019)


NieuwsFilm