Deze Netflix-film blijft een pareltje in de Top 10

De animatiefilm Het Zeebeest keert weer terug.

Bram de Groot 17 augustus 2022 09:16 in Algemeen
Het opvallend om te zien hoe sterk de animatiefilms van Netflix scoren. Al geruime tijd levert de streamer films in het genre op die erg goed worden ontvangen. Denk maar aan Klaus, The Willoughbys en Over the Moon.

Het dit jaar verschenen The Sea Beast of Het Zeebeest doet het ook erg goed. De ontvangst was op de Tomatometer van Rotten Tomatoes met 94 procent na 100 recensies al erg sterk en ook het publiek (85%) vermaakt zich prima.

"Een origineel geanimeerd verhaal dat vaak net zo gedurfd is als zijn personages, The Sea Beast stuurt het publiek op een reis die de moeite waard is," luidt de critics consensus op de website.

Terug op hoogste niveau
Nu blijkt dat de animatiefilm van regisseur Chris Williams (Big Hero 6, Bold) weer terug is in de Nederlandse Netflix Top 10. De animatiefilm staat sinds de release eind juni vaak in de lijst en was ook een tijdje de aanvoerder.

Heb je Het Zeebeest nog niet gezien? Dan vind je de animatiefilm gewoon hier op Netflix.


In Het Zeebeest bevinden we ons in een tijd waarin angstaanjagende monsters over de zeeën heersten en monsterjagers helden waren. De grootste held onder hen is Jacob Holland. Wanneer de jonge Maisie Brumble zich als verstekeling op Jacobs schip verstopt, heeft deze er een onverwachte bondgenoot bij. Samen gaan ze op een episch avontuur.

NieuwsFilm