Opmerkelijke keuze: dit vindt Quentin Tarantino veruit de minste 'Indiana Jones'-film

Nee, het is niet 'Kingdom of the Crystal Skull'!

Wouter Drummen 17 augustus 2022 15:46 in Algemeen
Universeel zijn filmfanaten het zeker eens over de Indiana Jones-franchise: Crystal Skull is de minste film in de reeks. Een wereldberoemde regisseur is het daar echter niet mee eens, namelijk niemand minder dan Quentin Tarantino.

De geliefde filmmaker, o.a. bekend van pareltjes als Pulp Fiction en Inglorious Bastards, deelt wel vaker zijn mening over films. Zo liet hij recentelijk nog weten helemaal weg te zijn van Top Gun: Maverick en nu laat Tarantino zich uit over Indiana Jones.

Uniek
Tarantino vindt namelijk Kingdom of the Crystal Skull beter dan The Last Crusade. Laatstgenoemde kwam uit in 1989 en was het vervolg op Raiders of the Lost Ark, waarin natuurlijk Harrison Ford weer te zien is als Indiana, maar ook hulp krijgt van zijn vader, gespeeld door de legendarische acteur Sean Connery.

Na The Last Crusade moesten we een lange tijd wachten op een nieuw deel. In 2008 kwam dan eindelijk weer een nieuw hoofdstuk, genaamd Kingdom of the Crystal Skull, waarin Indiana nu weer wordt bijgestaan door een ander familielid, namelijk zijn zoon (Shia LaBeouf). De film wist de verwachtingen echter niet waar te maken en was een teleurstelling, maar niet in de ogen van Tarantino.

Reactie
Tijdens een recent interview liet de regisseur zich erover uit: "Ik vind 'Crystal Skull' beter dan die met Sean Connery. Ik ben geen fan van het hoofdstuk met Sean Connery, echt absoluut niet. Dat is zo'n saaie film. Alles is saai. Hij voegt ook niet veel toe, het is geen interessant personage. Het pakt gewoon niet leuk uit. Ik moest zelf meteen denken aan 'Stop! Or My Mom Will Shoot".

Dit is een verwijzing naar de geflopte komedie Stop! Or My Mom Will Shoot, waarin Sylvester Stallone een stoere politieagent speelt, die besluit samen te werken met zijn moeder.

NieuwsFilm