Makers 'She-Hulk' mochten Spider-Man niet gebruiken in hun Marvel-serie

Een rechtenkwestie of creatieve keuze?

Jeffrey Kouters 18 augustus 2022 20:30 in Algemeen
De makers van She-Hulk: Attorney at Law hadden dolgraag Spider-Man willen gebruiken in de nieuwe serie. Marvel stond dat echter niet toe. Dat vertelt hoofdschrijver Jessica Gao in een interview met The Direct.

In She-Hulk zitten een aantal bekende Marvel-gezichten, waaronder Wong en Daredevil. "We vonden het leuk om heel wat personages uit de stripboeken te gebruiken en na te denken over grappige redenen waarom zij een advocaat nodig zouden hebben", vertelt Gao.

Toch konden de schrijvers niet elk personage kiezen en gebruiken dat ze maar wilden. "Veel personages konden en mochten we helaas alleen niet gebruiken. Soms kwam dat door een rechtenkwestie en soms omdat Marvel al andere plannen met hen heeft".

Spinnenman
Een van de personages die Gao en haar medeschrijvers niet mochten gebruiken is Spider-Man. En daar baalde het team flink van.

"Vrijwel iedereen van het schrijversteam is een enorme van Spider-Man en de personages uit die wereld, dus toen we te horen kregen dat we hen niet mochten gebruiken, was dat toch wel even een tegenvaller", aldus de scriptschrijver, die eerder onder meer voor de serie Rick and Morty schreef.

De eerste aflevering van She-Hulk: Attorney at Law is vanaf vandaag op Disney+ te zien.

NieuwsFilm