Is dit de meest complexe (en gruwelijkste) sterfscène van alle David Fincher films?

De regisseur had alles tot in de nopjes gepland voor dit choquerende 'Gone Girl' moment.

Wouter Drummen 18 augustus 2022 14:20 in Algemeen
David Fincher is een van de beste regisseurs vandaag de dag. Zo is hij verantwoordelijk voor pareltjes zoals o.a. Seven, Fight Club en Zodiac. Ook in 2014 wist de filmmaker hoge ogen te gooien met Gone Girl, waar een gruwelijke scene in zit. Hier laat acteur Neil Patrick Harris zich nu over uit. Opgelet: SPOILERS volgen!

Fincher is niet bang van een beetje bloed en laat vaak genoeg de meest gruwelijke dingen zien. Dit was voor Gone Girl niet anders. In zijn film, gebaseerd op de gelijknamige roman van Gillian Flynn, zijn de hoofdrollen weggelegd voor Ben Affleck en Rosamund Pike, maar ook Harris speelt een belangrijke rol.

Choquerend
Harris speelt Desi Collings, die vroeger op school een relatie had met Pike's Amy Dunne. Zij vindt bij Collings steun wanneer ze vlucht voor haar man Nick (Affleck), maar dit loopt niet erg goed af voor Collings. Amy vermoordt Collings op brute wijze, door zijn keel door te snijden wanner ze seks hebben om het vervolgens eruit laten te zien als zelfverdediging.

Tijdens een recent interview laat Harris zich uit over dit moment, dat volgens de acteur behoorlijk lastig was te verfilmen: "David Fincher had het tot in de puntjes uitgekiend. Hij wilde niet dat we teveel oefenden en er gewoon meteen voor gingen, maar het moest wel realistisch en echt overkomen".

Bijzonder technisch
Zo vervolgt Harris: "David stelde zich voor dat als je met een scherp mes iemand zijn keel doorsnijdt dan geen pijn voelt. Mijn personage was ook nog eens middenin een orgasme wanneer dit gebeurt. Ik moest een verward personage spelen, dat niet begrijpt waarom het in een keer zo warm aanvoelt en alles rood wordt".

"Fincher zei dat ik daarna moest doen alsof ik een black-out kreeg, aangezien al het bloed dat naar je hersenen gaat nu je nek uitspuit. Dus ja, het was super technisch". Hoewel Fincher dus heel wat doodscenes heeft verfilmd, was dit misschien wel de meest complexe, aangezien Collings gezicht gelijktijdig plezier en verwarring moest laten zien tijdens zijn laatste momenten.

NieuwsFilm