Waarom het controversiële regiedebuut van Jamie Foxx maar niet wordt uitgebracht

Waarom het controversiële regiedebuut van Jamie Foxx maar niet wordt uitgebracht

We wachten al 6 jaar op 'All-Star Weekend'

Jamie Foxx is natuurlijk voornamelijk bekend als acteur, maar in 2016 besloot hij het ook maar eens achter de camera te wagen. De met een Oscar bekroonde Foxx maakte toen zijn regiedebuut, genaamd All-Star Weekend, maar de film is nog steeds niet uitgebracht. Hoe komt dit?

Het mag dan wel gaan om Foxx zijn eerste film, hij had een behoorlijk mooie cast weten te verzamelen. Zo zijn de hoofdrollen weggelegd voor Robert Downey Jr., Benicio del Toro, Gerard Butler en Eva Longoria. Je zou dus wel denken dat dit een succes zou kunnen worden, maar na zes jaar tijd wachten we nog steeds. Foxx legt nu uit waarom.

Gevoelig
Zo zegt hij tijdens een recent interview: "Momenteel is gewoon niet meer alles mogelijk, zelfs met komedie. Ik hoop dat we binnenkort weer voorbij al deze huidige gevoeligheden kunnen kijken en mensen wederom aan het lachen kunnen maken. Dat is ook de reden waarom we 'All-Star Weekend' hebben gemaakt".

Met name de rol van Robert Downey Jr. in de film is controversieel. De Iron Man-acteur speelt namelijk een Mexicaan in de film. Toch blijft Foxx achter de casting staan: "Ik vroeg hem voor deze rol omdat hij ook een zwarte man speelde in 'Tropic Thunder'. Daarin was hij briljant! Voor acteurs moet het ook gewoon mogelijk moeten zijn om allerlei verschillende personages te mogen en kunnen spelen".

Wel of niet
Jeremy Piven speelt ook een rol in de film, maar is bang dat we de film misschien nooit te zien zullen krijgen. Zo zei de acteur al eerder: "Foxx is misschien wel de meest getalenteerde gozer met wie ik ooit heb gewerkt. Hij is super grappig. Hij zal geweldig zingen. Foxx kan echt alles".

"Ik heb het dan ook geweldig gehad, het was een hele leuke ervaring. Foxx wil wel dat alles perfect verloopt, dus hij wil de film nog niet uitbrengen totdat 'de kust veilig is'. Maar ik weet niet of het ervan gaat komen..."

NieuwsFilm

meest populair