Toekomst 'The Lord of the Rings' krijgt een opvallende wending die niemand zag aankomen

De rechten komen in andere handen.

Bram de Groot 18 augustus 2022 16:56 in Algemeen
Er zijn mensen die dachten dat na de Peter Jackson-films nooit meer films of series zouden verschijnen over de verhalen van J.R.R. Tolkien. Toch gaat dit gebeuren. Binnenkort start de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power en er wordt gewerkt aan de animatiefilm The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim. En wie weet komt er snel nog veel meer.

De rechten op de franchise komen namelijk in andere handen. Via Comicbook.com wordt duidelijk dat Embracer Group binnenkort de eigenaar is. De partij is met The Saul Zaentz Company overeengekomen om de rechten over te nemen.

The Saul Zaentz Company is al sinds 1976 eigenaar van de rechten en overzag alle uitingen gebaseerd op de verhalen van Tolkien. Hoeveel geld ermee gemoeid is, is (nog) onbekend.

Meer transmediale mogelijkheden
"Ik ben echt verheugd dat The Lord of the Rings en The Hobbit, een van 's werelds meest epische fantasiefranchises, zich bij de Embracer-familie voegen en meer transmediale mogelijkheden openen, waaronder synergieën binnen onze wereldwijde groep," aldus Lars Wingefors, oprichter en CEO van Embracer Groep. "Ik ben verheugd om te zien wat er in de toekomst ligt voor dit merk,"

Wat Embracer met The Lord of the Rings wil doen is nog niet bekend. Het lijkt er niet op dat er gevolgen zijn voor bestaande producties en samenhangende plannen.

NieuwsFilm