Waarom zat Arnold Schwarzenegger eigenlijk niet in 'Predator 2'?

Een producent van de film heeft een duidelijk antwoord op die vraag.

Zilko Tarici 19 augustus 2022 22:30 in Algemeen
John Davis, producent van Predator en Predator 2, heeft uitgelegd waarom Arnold Schwarzenegger eigenlijk niet terugkeerde voor Predator 2. Arnie speelde de hoofdrol van Dutch in het origineel uit 1987 van John McTiernan, maar ondanks het grote succes werd hij in Predator 2 vervangen door Danny Glover.

In plaats van daarvan zou Schwarzenegger in 1990 te zien zijn in Total Recall en Kindergarten Cop, hetzelfde jaar als waarin Predator 2 verscheen. Die sequel was zowel kritisch als financieel niet zo'n groot succes als het eerste deel, en bracht tot 2004 een einde aan de franchise.

Altijd hetzelfde
Tijdens een interview met Variety liet Davis zich uit over de reden waarom Schwarzenegger afzag van de hoofdrol in Predator 2. En de reden, die zich wel laat raden, was geld:

"Jim en John Thomas, de scenaristen van de eerste Predator, schreven een geweldig script voor Predator 2 met een hoofdrol voor Schwarzeneggers Dutch. De onderhandelingen werden echter gestopt vanwege een bedrag van 250.000 dollar... 20th Century Fox-hoofd Joe Roth wilde niet toegeven en een bepaald bedrag overschrijden, maar Arnold wilde zijn gewilde bedrag. Toen viel alles uiteen."

De nieuwe Predator-film Prey is nú te streamen via Disney+.

NieuwsFilm