Algemeen

Herman den Blijker in Ratatouille

door Caroline de Jongh op 10.07.2007 om 18:38 in Algemeen
Topkok Herman den Blijker zal te horen zijn in de Nederlandse versie van de nieuwe ‘culinaire’ Disneyfilm Ratatouille. Collega Jamie Oliver heeft de rol in de originele versie ingesproken. Eerder werd al bekend dat onder meer Michiel Huisman, Ewout Genemans en Terence Schreurs meewerken aan de Nederlandse bewerking.

Het verhaal draait om ratje Remy, die ervan droomt een Franse topkok te worden. Hij belandt in het restaurant van zijn held Auguste Gusteau, met alle gevolgen van dien. De film draait vanaf 1 augustus in de Nederlandse bioscopen.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

geertvdheide

Avatar

De film lijkt me geweldig, maar de Nederlandstalige versies van films laat ik meestal links liggen. Wel handig voor kinderen en mensen die geen engels spreken natuurlijk, maar vaak wel minder grappig.

Chrischzz

Avatar

De Nederlandse stemmen zijn vaak erg flauw en klinken niet lekker.. Helemaal als ze ook nog "onporfessionele" Stem-acteurs gaan gebruiken..

De enige geslaagde Nederlandse stemmen zijn toch Timon en Pumba geweest.. en die waren nog Vlaams ook =) Ow.. en Carlo Boszhard deed het ook goed in Ice Age...

Maar verders...

Jildert

Avatar

Chrischzz "De Nederlandse stemmen zijn vaak erg flauw en klinken niet lekker.. Helemaal als ze ook nog "onporfessionele" Stem-acteurs gaan gebruiken..

De enige geslaagde Nederlandse stemmen zijn toch Timon en Pumba geweest.. en die waren nog Vlaams ook =) Ow.. en Carlo Boszhard deed het ook goed in Ice Age...

Maar verders..."


Ze trekken ook meestal hetzelfde blik stemacteurs open, met een paar bekende namen erbij. De enige goede nasychronisatie vind ik Spongebob. Beter dan de Engelse stemmen als je het mij vraagt.

Biedonk

Avatar

Jildert "Ze trekken ook meestal hetzelfde blik stemacteurs open, met een paar bekende namen erbij. De enige goede nasychronisatie vind ik Spongebob. Beter dan de Engelse stemmen als je het mij vraagt."


Nee vind ik niet, bij spongebob zijn ook de grappen veel leuker in het engels dan in het nederlands.

RedDevil085

Avatar

Ik heb deze film laatst aan gezien (dan wel in het engels) en was verrast door hoe leuk ik hem vond... Wat betreft de resynchronisatie kan ik moeilijk een oordeel vellen, de good-ol'-cartoons op tv die vertaald zijn, zijn walgelijk maar de laatste vertaalde film die ik heb gezien is de lion king :p


Edit: Ik heb de cast van Ratatouille trouwens eens nagekeken maar zie Jamie Oliver er niet tussen staan...

tukkerstein

Avatar

Volledig mee eens, enkel de Nederlandse versie van Spongebob is echt beter dan de Engelse!

En waarom hebben ze niet Gordon Ramsay genomen ;)

NieuwsFilm

meest populair