MCU-baas Kevin Feige was ooit dé man achter dit Marvel-misbaksel

MCU-baas Kevin Feige was ooit dé man achter dit Marvel-misbaksel

Voor slechts 5 miljoen dollar werd het bedenkelijke Man-Thing gemaakt.

Sinds ongeveer 2000 drukt Marvel zijn stempel op de grote blockbusters die in de bioscoop verschijnen. Het startte met titels als X-Men en Spider-Man en zo volgden er nog velen. In 2005 was er de bedenkelijke film Man-Thing.

Niet veel mensen zullen de film kennen. De Marvel-film van Brett Leonard moest oorspronkelijk een grote release krijgen, maar belandde uiteindelijk op de zender Sci Fi Channel. Internationaal werd er in de bioscopen zo'n 1,1 miljoen dollar opgehaald.

Het blijkt dat Kevin Feige, nu de grote baas van Marvel Studios, de circa 5 miljoen dollar kostende productie vanaf de start steunde. "Hij was eigenlijk een van de grootste ondersteunende krachten. Toen ik de 'dailies' stuurde, hield hij daar echt van," aldus Leonard in gesprek met ComicBook.com.

Kevin Feige: zijn succes is welverdiend
"Hij hield van hoe ik de camera bewoog. Hij was heel erg behulpzaam. Hij was een geweldige kerel. En hij was gewoon een aardige man en dat is hij tot op de dag van vandaag. Zijn succes is welverdiend. Hij was een geweldige manager om mee samen te werken," meent de regisseur die eerder The Lawnmower Man (1992) en Virtuosity (1995) maakte.

"Ik heb nog geweldige e-mails van hem, waarin hij me complimenteert met de camerabewegingen, dus ik denk altijd van, 'er is iemand bij Marvel die van deze film hield'." vervolgde hij.

"Omdat dit, nogmaals, een buitenbeetje is in het Marvel-universum... De manier waarop het is gemaakt, het budget waarvoor het is gemaakt, hoe het is gemaakt, wat het scriptproces was en hoe dat is veranderd. Al die dingen waren uniek bij deze film."

Er zijn geruchten dat Man-Thing gaat opduiken in de special Werewolf By Night, die later dit jaar op Disney+ gaat verschijnen. Hieronder beelden uit de film.



NieuwsFilm

meest populair