'Top Gun 3' verre van zeker vanwege overvolle agenda Tom Cruise

'Top Gun 3' verre van zeker vanwege overvolle agenda Tom Cruise

Goed nieuws voor zijn fans, aangezien we hem veel gaan zien, maar misschien niet opnieuw in een straaljager.

Tom Cruise wist hoge ogen te gooien met Top Gun: Maverick. Een hele lange tijd hebben we moeten wachten op dit vervolg, dat maar liefst 35 jaar na het origineel werd gemaakt. Helaas is het nog niet zeker of het van een derde deel zal komen.

Hoewel de blockbuster van regisseur Joseph Kosinski erg sterk onthaald werd, door zowel de gewone bioscoopgangers en de filmcritici, en enorm veel ophaalt aan de wereldwijde box-office, is een derde deel nog niet bevestigd. Hoe komt dit?

Agenda
Je zou namelijk denken dat Paramount maar wat graag met een nieuwe sequel komt, gezien het mega-succes dat Maverick is, maar het is moeilijk iets te plannen gezien de drukke agenda van hoofdrolspeler Cruise.

De geliefde acteur heeft het namelijk behoorlijk druk. Niet alleen werkt hij aan de laatste Mission: Impossible-films (althans, misschien komt er nog wel meer) maar ook aan een nieuwe geheime franchise met filmmaker Christopher McQuarrie.

Meer
Daar blijft het niet bij. Ook schijnt het dat Cruise terug gaat keren als Les Grossman, zijn personage uit Tropic Thunder. Eveneens doet een gerucht de ronde dat hij aan de slag gaat met een Edge of Tomorrow-vervolg. Mocht het daadwerkelijk van al deze films komen, dan heeft Cruise de komende jaren zijn handen vol.

Het zou natuurlijk kunnen dat Paramount begint aan Top Gun 3 zonder Cruise, maar dat is een groot risico. De vraag is ook of Cruise dit überhaupt zou toelaten, aangezien de acteur lang heeft gewerkt aan Maverick en veel geeft om de franchise. Niet alleen is hij hét gezicht van Top Gun, ook achter de schermen speelt hij een belangrijke rol.

NieuwsFilm

meest populair