Is deze jonge 'Dunkirk' acteur dan dé perfecte nieuwe James Bond?

Is deze jonge 'Dunkirk' acteur dan dé perfecte nieuwe James Bond?

En waarom willen ze eigenlijk zo graag gaan voor een jonge 007?

Daniel Craigs avontuur als James Bond zit erop. De acteur was nog een laatste keer te zien als 007 in No Time to Die. Nu moet er dus gekeken worden voor een opvolger. De laatste tijd doet echter het gerucht de ronde dat de studio wil gaan voor een veel jongere acteur, maar waarom, en hoe gaat dit uitpakken?

We hebben al behoorlijk veel grote namen voorbij zien komen, zoals o.a. Tom Hardy, Tom Hiddleston en Idris Elba (al heeft laatstgenoemde er nu wel genoeg van). Ondanks het feit dat het alle drie top acteurs zijn, willen de producenten blijkbaar voor een jong iemand gaan, die ergens in de dertig is en dus op z'n minst gemakkelijk drie films zou kunnen maken.

Vergelijking
Om James Bond te mogen en kunnen spelen is natuurlijk een hele eer. Niet alleen is het een van de bekendste en meest geliefde franchises aller tijden, het is ook niet voor iedereen weggelegd. In totaal waren er maar zes acteurs die in de huid mochten kruipen van de wereldberoemde geheim-agent.

Laten we de leeftijden van deze acteurs eens even onder de loep nemen. Sean Connery was de allereerste Bond en was pas 32 toen hij begon met Dr. No. Hij was echter niet de jongste Bond. Dit was zijn opvolger, George Lazenby, met zijn 30 jaar. Hij speelde 007 wel maar een enkele keer, voordat Connery het stokje weer eventjes overnam op 41-jarige leeftijd.

Iets ouder
Hierna kwam Roger Moore, juist weer de oudste James Bond: 45. Moore was bijna 60 toen hij stopte als Bond, maar de twee acteurs die volgden waren ook in de veertig. Timothy Dalton was 41, Pierce Brosnan 42 (al werd hij al eerder gevraagd toen hij in de 30 was, maar de rol moest laten schieten vanwege een te drukke agenda).

Vervolgens kwam Craig, die 38 jaar oud was toen hij begon met Casino Royale. Dit komt wel overeen met de boeken van Ian Fleming, waarin de geheim-agent normaalgesproken achter in de dertig is.

Jonger
Producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson hebben al laten weten dat de nieuwe James Bond-film hoogstwaarschijnlijk een volledige reboot zal zijn. Ze willen dus iemand vinden die een tijdje meegaat en die kans is natuurlijk groter met een jongere acteur.

Een groot voordeel zou kunnen zijn dat het gaat om een 'onbekender' iemand, die niet al het gezicht is van een andere franchise of reeks. Veel acteurs die al enkele tijd genoemd worden als mogelijke Bond zijn al wereldberoemd en zullen snel gelinkt worden aan hun eerdere werk, terwijl een nieuwe acteur zich eigenlijk gewoon moet kunnen focussen op enkel en alleen James Bond.

Verhaal
Ook zouden ze met een jonge acteur kunnen gaan voor een andere insteek, namelijk hoe een weeskind een rol krijgt in het MI6. We zouden dan kunnen ontdekken hoe een jonge en onervaren Bond uitgroeit tot 007 en een van de belangrijkste namen wordt voor de Britse inlichtingsdienst. Een naam die nu vaker wordt genoemd, aangezien hij hiervoor perfect lijkt te passen, is Jack Lowden.

Lowden is, net zoals Connery, een Schot. Hij is 32 jaar oud maar heeft zich al vaker bewezen, met rollen in o.a. Dunkirk, Fighting with my Family en Calibre dat hij goed zou passen. Als de James Bond-franchise de komende 15 jaar door wil gaan met een dezelfde acteur, lijkt hij misschien wel de beste optie en zou een jonge Bond erg interessant kunnen uitpakken.

NieuwsFilm

meest populair