Aanrader: prachtige eerste beelden 'Empire of Light' van Sam Mendes (1917)

Weer een pareltje van de geliefde regisseur?

Sam Mendes is een van de beste regisseurs vandaag de dag. Zo wist de 57-jarige Brit hoge ogen te gooien met films als American Beauty, Skyfall en 1917 en zo te zien wordt zijn nieuwste project, Empire Of Light, weer iets heel moois!

De teaser trailer is namelijk nu online gezet en ook hieronder te zien. Het (liefdes)verhaal speelt zich af in en rond een prachtige, oude bioscoop aan de zuidkust van Engeland in de jaren tachtig. De eerste beelden geven nog niet heel veel weg, maar zien er wel al prachtig uit!



Cast
Mendes wist voor Empire of Light heel wat grote namen te strikken. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Olivia Colman (The Favourite), Toby Jones (Captain America: Winter Soldier) en Colin Firth (The Kings Speech), maar ook Micheal Ward, Tom Brooke, Tanya Moodie, Hannah Onslow en Crystal Clarke zullen in de film te zien zijn.

De filmmaker beschreef de film al eerder als een "aangrijpend verhaal over menselijke connecties dat ons de liefde voor de cinema opnieuw zal laten ontdekken".

Succes
De eerste prijs is nu ook al binnen. Mendes mag namelijk op 11 september de Ebert Director Award TIFF Tribute Award in ontvangst nemen op het Toronto filmfestival. De exacte releasedatum is nog niet bekend, al zal de film hoogstwaarschijnlijk in december of januari uitkomen.

NieuwsFilm

meest populair