Ook deze topregisseur prijst 'Top Gun: Maverick' de hemel in

Ook deze topregisseur prijst 'Top Gun: Maverick' de hemel in

Na Quentin Tarantino laat ook Luca Guadagnino van zich horen.

Top Gun: Maverick werd enorm goed onthaald. De blockbuster is niet alleen een gigantisch succes aan de box-office, bioscoopgangers en filmcritici zijn er helemaal weg van. Dat geldt ook voor grote regisseurs.

Al eerder liet Quentin Tarantino weten dat hij het Top Gun-vervolg helemaal geweldig vindt, en nu laat ook een andere geliefde filmmaker van zich horen. Deze keer is Luca Guadagnino degene die de blockbuster de hemel in prijst.

Reactie
Guadagnino, bekend van arthousetitels als Call Me by Your Name, is ook een grote fan van de film. Dat wordt wel duidelijk uit de onderstaande reactie: "De film mag dan wel nostalgisch zijn, hij komt wel pas 25 jaar na het origineel uit".

"De manier waarop ze dat hebben gedaan is slim, intelligent en zeer doordacht. De laatste keer dat we Cruise als Maverick zagen was hij nog een jongen, maar nu is hij een man. Deze aanpak bewijst dat het mogelijk is om het publiek te blijven verrassen, zelfs zoveel jaar later!"

Iets nieuws
Zo vervolgt de Italiaanse regisseur: "Het grote verschil tussen wetenschap en cinema is dat onze kunstvorm niet 'exact' is. Oké, je werkt misschien met bepaalde prototypes om het publiek aan te trekken, maar vaste formules blijven niet werken. Je kan niet op data vertrouwen, soms moet je ook gewoon eens wat anders proberen".

"Als dat niet het geval was dan hadden we films als 'The Godfather' en 'Goodfellas' nooit gezien. 'Top Gun: Maverick' doet Tony Scott eer aan, maar probeert tegelijkertijd ook iets nieuws en dat pakt geweldig uit!"

NieuwsFilm

meest populair