Waarom Ellen Burstyn pas na 50 jaar 'ja' zei tegen 'The Exorcist'-vervolg: "Krijg enorm veel geld"

Waarom Ellen Burstyn pas na 50 jaar 'ja' zei tegen 'The Exorcist'-vervolg: "Krijg enorm veel geld"

De film moet in 2024 verschijnen; precies 50 jaar na de originele.

Ellen Burstyn kruipt opnieuw in de huid van Chris MacNeil, haar personage uit The Exorcist (1973), voor een vervolgfilm die wordt geregisseerd door David Gordon Green (Halloween). In een interview met The Hollywood Reporter vertelt de 89-jarige actrice waarom ze nu pas ja heeft gezegd op een vervolgfilm.

"Ik heb vele versies van een vervolgfilm afgewezen en altijd nee gezegd. Deze keer boden ze me een hoop geld aan en nog steeds had ik geen interesse. Tot mijn verbazing, kwamen ze later terug en boden ze me dubbel zoveel. Toen beloofde ik ze om erover na te denken, want het ging echt om veel geld", vertelt Burstyn.

Goed doel
De legendarische actrice vroeg bewust een enorm salaris om het te kunnen besteden aan een goed doel. "Mijn prijs was simpelweg het kunnen opzetten van een studiebeurs voor getalenteerde studenten van ons masterprogramma aan Pace University", licht ze toe.

Burstyn zit in het bestuur van de befaamde Actors Studio, een besloten organisatie voor acteurs die onder meer acteerlessen aanbiedt en dus ook een lesprogramma heeft opgericht binnen Pace University.

"Ik kwam terug met een tegenvoorstel en kreeg m'n zin. Nu heb ik dus een studiebeursprogramma weten te regelen voor jonge acteurs", aldus Burstyn.

De nieuwe Exorcist-film moet in 2024 in de bioscopen verschijnen; precies vijftig jaar na de originele.

NieuwsFilm

meest populair