George Miller wilde maar één ding na 'Mad Max: Fury Road'

George Miller wilde maar één ding na 'Mad Max: Fury Road'

De regisseur had al lange tijd het script klaarliggen.

Regisseur George Miller wist hoge ogen te gooien met Mad Max: Fury Road. De actiefilm werd extreem goed onthaald, dus keken vele filmfans met smart uit naar een nieuw deel. Toch zijn sommige mensen licht teleurgesteld dat het gaat om een prequel en niet een sequel, maar dit was volgens Miller altijd al de bedoeling.

We keren namelijk terug naar het Mad Max-universum. In Fury Road was Charlize Theron te zien als Furiosa, maar zij zal nu worden gespeeld door Anya-Taylor Joy (o.a. bekend van de Netflix-serie The Queens Gambit).

Bomvol actie
Hoewel niet iedereen dus blij is dat het gaat om een origin-story en geen vervolg, zegt de regisseur dat hij het Furiosa-script al had geschreven vóór Fury Road. Hij laat zich er nu over uit: "Mad Max is een hele drukke film. Er zitten bijna geen pauzes in, eigenlijk alleen maar actie".

"In 'Fury Road' zaten dan wel een paar kleine aanwijzingen, waar Furiosa vandaan komt, waarom ze doet wat ze doet, maar we hadden hier nooit veel tijd voor. Je weet niet hoe ze haar arm is verloren. We weten niet echt wat de 'Green Place of Many Mothers' is, of hoe het eraan toegaat in het Citadel".

Verhaal
Miller heeft het Furiosa verhaal echter al een hele tijd geleden geschreven: "Het script lag al klaar voordat we überhaupt begonnen met 'Fury Road'. Ik heb altijd al willen laten zien wie Furiosa is. Toen ik haar verhaal had afgeschreven dacht ik bij mezelf: "Dit ziet er netjes uit! Als 'Fury Road' goed uitpakt, maak ik hier ook een film van!" Ik ben dan ook heel blij dat het ervan komt!"

NieuwsFilm

meest populair